New student centre is rated ‘outstanding’

Students stand and chat in the lobby of the new UCL Student Centre

This article first appeared in issue 6 of Portico magazine, published November 2019.

In February 2019, UCL officially opened the doors of its state-of-the-art Student Centre, which has created a new focal point for student life on campus. Providing 1,000 study spaces over eight levels, it offers students space to think, explore, collaborate and achieve. Students have described the new centre as “spectacular” and “exactly what was needed”. It was designed by UCL alumnus James Eades and his team at Nicholas Hare Architects and was awarded the highest BREEAM rating of ‘Outstanding’, reflecting its exceptional environmental, social and economic sustainability performance, just three months after it opened. At the ribbon-cutting ceremony, Professor Anthony Smith, Vice-Provost (Education & Student Affairs), said: “From the outset we wanted this building to show our commitment in four areas: to our students and their learning; to great design and construction; to sustainability and the environment; and to the public, who can now find a way into UCL and be part of the extraordinary research and teaching that we do. A great team has delivered on all four and I am very proud of what they have achieved. I hope it will inspire generations of students long into the future.”

Learn more about the building’s sustainability

This article first appeared in issue 6 of Portico magazine, published November 2019.

This article first appeared in issue 6 of Portico magazine, published November 2019.

In February 2019, UCL officially opened the doors of its state-of-the-art Student Centre, which has created a new focal point for student life on campus. Providing 1,000 study spaces over eight levels, it offers students space to think, explore, collaborate and achieve. Students have described the new centre as “spectacular” and “exactly what was needed”. It was designed by UCL alumnus James Eades and his team at Nicholas Hare Architects and was awarded the highest BREEAM rating of ‘Outstanding’, reflecting its exceptional environmental, social and economic sustainability performance, just three months after it opened. At the ribbon-cutting ceremony, Professor Anthony Smith, Vice-Provost (Education & Student Affairs), said: “From the outset we wanted this building to show our commitment in four areas: to our students and their learning; to great design and construction; to sustainability and the environment; and to the public, who can now find a way into UCL and be part of the extraordinary research and teaching that we do. A great team has delivered on all four and I am very proud of what they have achieved. I hope it will inspire generations of students long into the future.”

Learn more about the building’s sustainability

This article first appeared in issue 6 of Portico magazine, published November 2019.

This article first appeared in issue 6 of Portico magazine, published November 2019.

In February 2019, UCL officially opened the doors of its state-of-the-art Student Centre, which has created a new focal point for student life on campus. Providing 1,000 study spaces over eight levels, it offers students space to think, explore, collaborate and achieve. Students have described the new centre as “spectacular” and “exactly what was needed”. It was designed by UCL alumnus James Eades and his team at Nicholas Hare Architects and was awarded the highest BREEAM rating of ‘Outstanding’, reflecting its exceptional environmental, social and economic sustainability performance, just three months after it opened. At the ribbon-cutting ceremony, Professor Anthony Smith, Vice-Provost (Education & Student Affairs), said: “From the outset we wanted this building to show our commitment in four areas: to our students and their learning; to great design and construction; to sustainability and the environment; and to the public, who can now find a way into UCL and be part of the extraordinary research and teaching that we do. A great team has delivered on all four and I am very proud of what they have achieved. I hope it will inspire generations of students long into the future.”

Learn more about the building’s sustainability

This article first appeared in issue 6 of Portico magazine, published November 2019.